Stewardess van iconische foto aanslag 22 maart dreigt job te verliezen

De foto van de Indiase stewardessging na de aanslag op de luchthaven van Zaventem de wereld rond.
AP De foto van de Indiase stewardessging na de aanslag op de luchthaven van Zaventem de wereld rond.
De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar job bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indiase luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.

Jet Airways moest vorige week alle vluchten annuleren wegens zware financiële problemen. De luchtvaartmaatschappij heeft voor meer dan een miljard schulden. Bij een faillissement zouden 23.000 mensen hun job verliezen. Een van hen is Nidhi Chaphekar, de stewardess van de iconische foto van de aanslag op de luchthaven van Zaventem. Het is hét beeld van de aanslagen van 22 maart 2016. Pas anderhalf jaar geleden kon Chaphekar, na een lange revalidatie, weer aan de slag bij Jet Airways.

Aan de Indiase zender India Today zegt ze dat ze ondanks het dreigende faillissement van haar werkgever hoopvol blijft en gelooft dat de Indiase premier Narendra Modi de luchtvaartmaatschappij kan redden. “De premier kan beslissingen nemen en magie uitwerken, en het is net die magie die nodig is om Jet Airways te redden. Jet Airways is geen luchtvaartmaatschappij maar een familie. Het gaat niet alleen om de 22.000 werknemers, maar ook hun families die van hen afhankelijk zijn en om verschillende bedrijven die met het bedrijf verbonden zijn.”

Bidden

Chaphekar zei ook nog dat de werknemers op 5 mei een mars plannen en dat er een online petitie is voor het behoud van de luchtvaartmaatschappij. “De werknemers van Jet Airways maken momenteel een moeilijke periode door. Sommigen van hen hebben al besloten om een job te zoeken bij andere luchtvaartmaatschappijen, anderen hopen nog steeds op een snelle oplossing”, aldus Chaphekar nog. “De laatste vlucht van Jet Airways, op 17 april, ging van de heilige stad Amritsar naar Mumbai, we bidden nu dat Jet Airways weer kan vliegen en de hemel kan regeren zoals vroeger”, voegde ze er nog aan toe.

Nidhi Chaphekar en haar man werden een jaar na de aanslagen ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde.
Photo News Nidhi Chaphekar en haar man werden een jaar na de aanslagen ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leopold Bielen

  Hopelijk krijgt ze vlug elders werk, zo een moedig iemand, petje af voor haar

 • Ronald Van Beneden

  Typisch als je een last bent in de ogen van de baas. Even wachten tot de storm is gaan liggen en de PR is uitgewerkt en dan weg ermee.

 • stefan crama

  Ik vermoed dat ze niet werkloos zal blijven en dat is maar goed ook.

 • Serge Aernoudt

  Eénmaal slachtoffer, voor het leven slachtoffer.

 • Aegon Krenz

  Iconische foto, ik was op slag verliefd op haar.