Stewardess sterft aan boord: piloot moet tussenlanding maken

AP
Een vliegtuig van Hawaiian Airlines heeft een onvoorziene landing moeten maken op het vliegveld van San Francisco. Oorzaak was de dood van een stewardess aan boord.

De vlucht van Honolulu naar New York werd omgeleid nadat een crewlid gisteravond allicht een hartaanval kreeg. In het vliegtuig werd om assistentie gevraagd van artsen aan boord. In de eerste klasse was een urgente ‘medische kwestie’, klonk het. Enkele mensen boden zich effectief aan, maar de hulp mocht niet baten. Nog voor de landing werd gestopt met de reanimatie.

Passagiers moesten daarna nog zo’n twee uur in het toestel wachten. De lijkschouwer moest de stewardess eerst officieel doodverklaren. Heel wat reizigers wisten op dat moment nog niet wat er gebeurd was. 

Andrea Bartz twitterde dat er veel artsen te hulp schoten en dat er na de landing politie aan boord kwam. Ze schreef ook dat ze zich nogal stoorde aan de muziek die er in het vliegtuig afgespeeld werd tijdens het drama. “Hawaiian Airlines speelt nog steeds de ukulelemuziek en het traditionele gezang. Ik kan je vertellen: het maakt niemand rustiger.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jo Van Caenegem

    'Stewardess' is vrouwelijk, dit ging om een man die al 31 jaar dienst had. 'Steward' dus.