Stewardess geeft borstvoeding aan baby van passagier

Stewardess Patrisha Organo deelde een foto van het moment op Facebook. Het gezichtje van de baby verborg ze achter een emoji om de privacy van het kind en zijn familie te beschermen.
rv Stewardess Patrisha Organo deelde een foto van het moment op Facebook. Het gezichtje van de baby verborg ze achter een emoji om de privacy van het kind en zijn familie te beschermen.
Een stewardess van Philippine Airlines bleek woensdag de reddende engel tijdens een binnenlandse vlucht op de Filipijnen, toen bleek dat een moeder niet genoeg poedermelk voor haar baby bij had. De stewardess deelde het verhaal op Facebook.

Kort na het opstijgen hoorde stewardess Patrisha Organo, die zelf een dochtertje van bijna een jaar heeft, een baby aan boord van het toestel erg luid huilen. “Het was een geschreeuw waardoor je alles zou willen doen om te helpen”, schrijft ze op Facebook. “Ik benaderde de moeder en vroeg haar of alles in orde was.”

De moeder vertelde Organo in tranen dat ze zonder melkpoeder was komen te zitten. “Ik voelde een steek in mijn hart. Er is geen melkpoeder aan boord”, zegt de stewardess. “Ik dacht bij mezelf: er is maar een ding dat ik kan aanbieden en dat is mijn eigen melk. En dat bood ik dus aan.”

Een collega bracht de moeder met het kind naar de kombuis, “waar ik de baby borstvoeding gaf”, zegt Organo, die zichzelf beschrijft als een voorstander van borstvoeding.

“Ik zag de opluchting in de ogen van de moeder”, voegt ze eraan toe. “Ik bleef de baby voeden tot ze in slaap voel. Ik bracht haar terug naar haar stoel en vlak voor ik vertrok, bedankte de moeder me uitdrukkelijk”, vertelde ze in haar Facebookbericht.

Organo zegt dat ze wist dat de vlucht haar altijd zou bijblijven omdat het haar eerste vlucht was in haar nieuwe functie van evaluator van het cabinepersoneel. Maar dat het zo zou uitdraaien, had ze natuurlijk nooit verwacht. “Bedankt Heer, voor de gift van moedermelk”, concludeert ze.
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Wie neemt er nu te weinig of geen voeding mee voor zijn baby ?

 • Karel Valgaern

  Vera, Emma en Melanie, hopelijk zijn er wel mensen die jullie of jullie baby (kinderen) willen helpen in geval van (medische) nood, ondanks dat jullie of jullie baby (kinderen) ook ziektes kunnen overbrengen naar de hulpverleners of anderen!

 • Walter Lippens

  Slechte moeder en bovendien zeer dom en gevaarlijk om uw baby te laten voeden door een wildvreemde.

 • sylvia nuyts

  Respect

 • Melanie Van den broeck

  Prachtig maar kan ziektes overbrengen net een talk show over gehoord .