Steve Bannon stapt op bij Breitbart na omstreden uitlatingen over Trumps zoon in schandaalboek

Steve Bannon
Photo News Steve Bannon
De vroegere chef-strateeg van Donald Trump verlaat Breibart. De positie van Steve Bannon was onder druk komen te staan na de omstreden uitspraken die hij deed over de zoon van de Amerikaanse president.

Bannon haalde in het schandaalboek 'Fire And Fury: Inside the Trump White House', geschreven door journalist Michael Wolff, zwaar uit naar de oudste zoon van de Republikeinse bewoner van het Witte Huis, Donald Trump jr (40). Bannon noemde een ontmoeting van deze laatste met een Russische advocate tijdens de verkiezingsstrijd van 2016 “verraad en onpatriottisch”. Bannon zou dochter Ivanka naar verluidt "oliedom" hebben genoemd.

Trump nam daarna volledig afstand van zijn ex-adviseur: “Hij heeft niet alleen zijn baan, maar ook zijn verstand verloren,” klonk het. Vervolgens probeerde Bannon zijn uitlatingen te nuanceren door te stellen dat zijn woorden gericht waren aan campagneleider Paul Manafort. Hij noemde Trump Jr. "een patriot en een goed mens", maar het kwaad was toen al geschied.

Bannon kwam volgens Amerikaanse media door de rel steeds geïsoleerder te staan in conservatieve kringen en de laatste dagen circuleerden er geruchten dat ex-topadviseur van Trump moest vrezen voor zijn job bij de populistisch-rechtse website.

Breitbart News Network meldde het vertrek van Bannon in een kort artikel op de website. Directeur Larry Solov bedankte hem voor "zijn bijdragen''.

Bannon zei volgens het bericht op de rechtse nieuwssite "trots te zijn op wat het Breitbart-team in korte tijd heeft bereikt bij het opbouwen van een nieuwsplatform van het hoogste niveau".
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Jos Indigne: hoezo fake? Bannon heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn uitspraken, maar heeft niets ontkend van wat hij tegen Wolff gezegd heeft!

 • Gerry Cle

  Poetin en Erdogan laten journalisten die over hen iets negatiefs zeggen oppakken en Trump laat ze ontslaan.

 • Pete Schoonhuys

  Beide dingen die hij heeft aangehaald zijn nochtans waar: junior heeft het toegegeven en zelfs uitvoerig op zijn tijdlijn gezet, in Ivanka, tja, je moet maar kijken om te weten hoe het zit.

 • Marcus Camps

  Spierballengerol ... ben benieuwd hoe lang nog.

 • jos indigne

  Tkomt al boven date het een fakeseller van jewelste is