Sterling biedt excuses aan voor racistische opmerkingen

CNN-interview met Sterling
REUTERS CNN-interview met Sterling
Donald Sterling, de 80-jarige eigenaar van basketbalteam Los Angeles Clippers, heeft zijn excuses aangeboden voor de racistische opmerkingen die hem twee weken geleden een levenslang verbod op een rol binnen de NBA opleverden.

In het eerste interview sinds de omstreden uitspraken naar buiten kwamen, zegt Sterling dat het een "vreselijke vergissing" was. Volgens hem is het ook de enige fout die hij heeft gemaakt in zijn dertig jaar bij de club. In een uitgelekte tape zei Sterling onder andere tegen zijn vriendin dat ze geen zwarte vrienden mee mag nemen naar basketbalwedstrijden.

De opmerkingen leidden tot grote ophef in Amerika. De NBA, de overkoepelende basketbalorganisatie, legde Sterling een boete op van 2,5 miljoen dollar, verbood hem nog langer bij de NBA te horen en deed een oproep voor de verkoop van de Clippers.

CNN interviewde de Clippers-eigenaar nadat hij twee weken lang geen spijt leek te hebben van zijn opmerkingen. Sterling zegt nu dat dat komt omdat hij "emotioneel radeloos" was.