Ster van Trump op Walk of Fame achter tralies gezet

Plastic Jezus stak 'Trump' in de gevangenis. De ster lag even onder houten stangen, aangebracht met industriële, dubbelzijdige tape.
Plastic Jezus Plastic Jezus stak 'Trump' in de gevangenis. De ster lag even onder houten stangen, aangebracht met industriële, dubbelzijdige tape.
De ster van de Amerikaanse president Donald Trump op de Walk of Fame in Hollywood heeft alweer een make-over gekregen. Een straatartiest stak het ding achter tralies.

De ster van Trump, die in 2007 werd onthuld, is al meermaals vernield of beklad. In juli kreeg het nog de pijnlijkste facelift tot nu toe. Toen hakte een tegenstander van de president met een pikhouweel in op de ster, waardoor het ding bijna volledig verbrijzeld werd. Een twintiger werd gearresteerd. Sinds 8 september prijkt er opnieuw een stervormige tegel op het voetpad.

Zoals zijn naam doet vermoeden, kiest Plastic Jezus niet voor vernielingszucht bij zijn protestacties. Maar hij knoeide al wel eerder met de ster. Twee jaar geleden bouwde hij er een klein muurtje rond, als reactie op Trumps plan om een muur te bouwen aan de Mexicaanse grens. Waarom nu de tralies? “Omdat Trump de gevangenis in gaat”, verklaart ‘Plastic Jezus’ aan CNN. Intussen is de Trump-ster weer vrij.

Beeld van het vandalisme afgelopen zomer.
REUTERS Beeld van het vandalisme afgelopen zomer.
Beeld van vandalisme in 2016.
REUTERS Beeld van vandalisme in 2016.
Het muurtje dat Plastic Jezus eerder rond de ster plaatste.
EPA Het muurtje dat Plastic Jezus eerder rond de ster plaatste.
AP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  Ik sta er altijd van versteld hoeveel mensen er geen klap te doen hebben en zich met onbenulligheden bezighouden. Volwassenen dan nog.

 • Karine Fleerackers

  Zouden ze Trump ook beter plaatsen

 • lodewijk maesen

  zielige mensen......wacht maar af dan piepen jullie wel anders als echte problemen komen..

 • Dirk DE Bakker

  Nu nog den echten Trump achter tralies steken he.

 • annie dupont

  een voorbode van wat komen zal ?