Stephen ontsnapte uit gevangenis en was sinds 1981 voortvluchtig. Maar nu heeft hij cruciale fout gemaakt

Stephen Michael Paris
AP Stephen Michael Paris
Bijna veertig jaar wist Stephen Michael Paris uit handen van de politie te blijven. Maar nu kon de arm der wet de voortvluchtige Texaan eindelijk opnieuw klissen nadat hij één ding over het hoofd had gezien.

Stephen Michael Paris zat een celstraf van negen jaar uit wegens drugshandel toen hij op 17 oktober 1981 - na 19 maanden gevangenisstraf - ontsnapte en de politie jarenlang te slim af bleek. Maar bij de publicatie van een overlijdensbericht van zijn moeder ging het mis.

In het bericht werd immers ook de naam van haar zoon vermeld en dat was de politie niet ontgaan. Stephen Chavez uit Houston stond er. Het bleek om de schuilnaam van de inmiddels 58-jarige voortvluchtige gevangene te gaan.

Vorige week konden agenten hem oppakken in Houston. De Texaan was aan het werk op kantoor en bekende meteen dat hij de gezochte man was.

Na bijna 40 jaar wist de politie Stephen Michael Paris eindelijk opnieuw te klissen.
AP Na bijna 40 jaar wist de politie Stephen Michael Paris eindelijk opnieuw te klissen.

Stephen Michael Paris zal weldra worden overgebracht naar de gevangenis van Oklahoma waar hij alsnog de rest van zijn straf zal moeten uitzitten.

"Hieruit blijkt maar weer dat als je ontsnapt uit een van onze gevangenissen, we je uiteindelijk altijd weten te vinden", besloot de directeur van het gevangeniswezen in Oklahoma.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valere vermeulen

  Real version of Breaking Bad. Man wat een pech na 40 jaar busted.

 • Febe Chapin

  En al die jaren was die een voorbeeldig bewoner die zijn fout had gezien en weer zijn verstand terug had zo te zien. Dus ze zoeken daar gewoon mensen om de gevangenissen te vullen. Hier had die niet eens die 19 maanden moeten uitzitten, laat staan 9 jaar. Absurd "gerechtssysteem" daar. Je gaat er binnen voor alles.

 • Erwin Lambrechts

  heel knap van hem voor mij moet die niet meer zitten want justitie heeft gefaald punt

 • Rody Franks

  Ontsnappen is niet strafbaar, Piet, dus er komt niks bij. En dat staat er ook: hij moet de *rest* van zijn straf uitzitten...

 • Eddy verhaeven

  Verjaring bestaat daar niet en procedure fouten ook niet en plaats tekort nog minder .