Ga naar de mobiele website
^ Top

Stemlokalen open voor Turks referendum

Turkse Nederlanders staan aan te schuiven aan het stemlokaal in Amsterdam.
ANP Turkse Nederlanders staan aan te schuiven aan het stemlokaal in Amsterdam.
In Deventer, Amsterdam en Den Haag zijn om 9 uur vanochtend stemlokalen opengegaan voor het Turkse referendum. Tienduizenden Turkse Nederlanders kunnen tot en met zondag stemmen voor het referendum over de omstreden wijziging van de Turkse grondwet. Die aanpassing zou de Turkse president Erdogan nog meer macht geven

In Amsterdam is in de RAI, Het Amsterdam Convention Center, een stembureau ingericht. Volgens een woordvoerder waren er vanochtend al groepjes stemmers te zien, maar was het geen stormloop. Aankomend weekend wordt er een grote toeloop verwacht. Aan de ingang van het 'RAI' hangt een Turkse vlag die de Turken zal moeten aantrekken.

Openbaar vervoer
In Deventer stond voor de opening van het stemlokaal een korte rij wachtende Turkse Nederlanders. De gemeente raadt kiezers aan om met de bus te komen, omdat de parkeerruimte er beperkt is.

Ook de gemeente Den Haag raadt Turkse kiezers aan om het openbaar vervoer te nemen naar het evenementengebouw 'GIA' waar het stemlokaal is gevestigd. Den Haag verwacht de komende dagen een grote verkeersdrukte, omdat er wegomleggingen zijn wegens werkzaamheden aan de Raamweg. "Ook zijn op het einde van de week nog twee andere grote evenementen, waar veel bezoekers worden verwacht", aldus een woordvoerder. Vooral in het weekend verwachten de 3 gemeenten een stormloop.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Elisa Elisa

    Vrije meningsuiting. Wennen mensen.

  • Tisomzeep

    15 J geleden zag men in Genk geen enkle hoofddoek nu , is het moeilijk om er iemand zonder te vinden , buggy met kotter , kotter ad hand en kotter in de buik

  • MR. MR.

    10 jaar terug liep 20% van de Turkse vrouwen gesluierd rond en 80% lekker westers. Vandaag de dag is het net omgekeerd. En men durft nog te beweren dat Erdoğan voor vooruitgang zorgt en progressief is. Nog 10 jaar en dan dragen ze allemaal een boerka.

Meld een bug