Exclusief voor abonnees

Steenrijke Russische cybercriminelen rijden rond in luxewagens met het woord ‘DIEF’ als kenteken

De Russische hacker Maksim "Aqua" Jakoebets rijdt met een opvallende Lamborghini rond.
National Crime Agency De Russische hacker Maksim "Aqua" Jakoebets rijdt met een opvallende Lamborghini rond.
Honderden miljoenen euro’s heeft een groep Russische hackers, Evil Corp, de afgelopen jaren buitgemaakt door bankrekeningen van bedrijven en particulieren te plunderen. Twee kopstukken van de hackersgroep, Maksim Jakoebets en Igor Toerasjev, werden donderdag door de Amerikaanse en Britse autoriteiten aangeklaagd. 

De leden van Evil Corp zouden zich schuldig hebben gemaakt aan bankfraude en het verspreiden van malware. Daarmee zouden ze enorme bedragen achterover hebben gedrukt van bedrijven en particulieren in ruim veertig landen. Veel moeite om hun ambacht te verbergen doen ze niet: de cybercriminelen rijden rond in luxeauto's met in hun kenteken uitdagend het woord BOP, Russisch voor ‘DIEF’.  

De grote man achter de operatie is de 32-jarige Maksim Jakoebets, die zich graag laat filmen met zijn op bestelling gemaakte Lamborghini. In een andere video is te zien hoe hij rondscheurt op het plein voor de Moskouse staatsuniversiteit. Zijn huwelijk vierde Jakoebets met een groots festijn waaraan hij ruim een kwart miljoen euro uitgaf. 

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Braekeveldt

  Hoe groter crimineel ,hoe groter de bankrekening en hoe vlugger een batterij topadvocaten klaar staan om die te verdedigen !

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Zo lang Poetin aan de macht is en hem trouw blijven hebben die mannen niks te vrezen het brengt veel geld op voor hun economie en Poetin hoeft geen schrik te hebben voor het westen die hebben alleen een grote mond

 • Rudy Jacobs

  geloven jullie nu echt dat het alleen maar vanuit rusland komt ja,en beste mijnheer daar Poetin heeft daar niks mee te maken ,of zit jou regering er ook tussen misschien alsof er nergens anders in de weeld hackers zitten ,denken jullie ook dat al die rijken eerlijk rijk geworden zijn ,6 december is net voorbji vraag het aan de kerstman je hebt nog tijd

 • Baldr VanHoek

  Zie geen verschil met de politici in de diverse parlementen... ze vragen ook maar via een wet je geld af te geven anders sancties.

 • André Gijbels

  grote zwier uithangen van iemand anders zijn geld is wel gemakkelijk.