Steenrijke oprichter Cirque du Soleil opgepakt voor cannabisteelt

Miljardair Guy Laliberté ging als ruimtetoerist in 2009 aan boord van een Russische Sojoez-raket en verbleef enkele dagen in het ISS-ruimtestation.
AFP Miljardair Guy Laliberté ging als ruimtetoerist in 2009 aan boord van een Russische Sojoez-raket en verbleef enkele dagen in het ISS-ruimtestation.
Guy Laliberté, de steenrijke oprichter van het Cirque du Soleil, is dinsdag opgepakt voor het kweken van cannabis op zijn privé-atol in Frans-Polynesië. Dat vernam nieuwsagentschap AFP van het Openbaar Ministerie in hoofdstad Papeete, dat daarmee eerdere informatie van tv-zender Polynésie Première bevestigde.

De bal ging enkele weken geleden aan het rollen toen de gendarmerie van het Franse overzeese gebied een vertrouweling van de miljardair arresteerde. Deze persoon was in het bezit van verdovende middelen. Speurders troffen op zijn smartphone foto’s van cannabisplantages aan.

Laliberté (60), die als ruimtetoerist in 2009 naar het internationaal ruimtestation ISS reisde, kreeg meteen na zijn landing op de luchthaven handboeien om. Hij verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Zijn bedrijf Lune Rouge bracht een verklaring naar buiten waarin geheel ontkracht wordt dat de zestiger betrokken is “bij de verkoop van, of handel in verdovende middelen.” Hij gebruikt de cannabis voor “medische” en “strikt persoonlijke doeleinden”, luidt het .

AFP haalt een van de 120 medewerkers van het privé-atol aan. Deze anonieme bron stelt onomwonden dat elk personeelslid ervan weet dat de Franstalige Canadees cannabisteler is. Hij spreekt van “enkele tientallen planten.”

De voormalig straatartiest wiens vermogen op 2,5 miljard dollar wordt geschat, investeerde in het verleden in zijn thuisland al in medicinale cannabis. Laliberté biedt sinds dit jaar zijn atol te huur aan voor 900.000 euro per week.  Zestien luxevilla’s zijn onderdeel van het domein.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.