Steekpartij in Zweedse Ikea: twee doden, twee mannen opgepakt

Bij een steekpartij in een Zweedse Ikea-vestiging zijn een man en vrouw omgekomen. De politie heeft twee mannen opgepakt op verdenking van moord. Een van hen is er erg aan toe, aanvankelijk werd gedacht dat hij een derde slachtoffer was. "We kennen hun motief nog steeds niet. Dit is echt een bizar incident", aldus de politie.

De twee slachtoffers werden ter plekke met messteken omgebracht en lijken elkaar niet te kennen. Dat de slachtoffers de daders zouden kennen, is echter ook nog lang niet bewezen.

De tweede verdachte -geboren in 1972- werd overgebracht naar het hoofdziekenhuis van Vasteras, 100 kilometer ten westen van de hoofdstad Stockholm. De politie weet niet hoe hij aan zijn verwondingen is gekomen, maar de verdenkingen tegen hem werden groter naarmate de politie getuigen verhoorde.

Een jongere man -geboren in 1992- werd eerder opgepakt buiten de winkel nadat hij werd geïdentificeerd door getuigen.

AP

"Ernstig incident"

Het personeel van de winkel verkeerde in shock, er zou binnen veel bloed gelegen hebben. De politie zette de omgeving af.

Een getuige vertelt wat ze heeft meegemaakt. "Via de luidsprekers werd gezegd dat het gebouw geëvacueerd moest worden. Bij de ingang stonden politieagenten met kogelwerende vesten aan."

Volgens filiaalhouder Mattias Johansson leken de slachtoffers normale klanten. Niemand van het Ikea-personeel raakte gewond, de gedachten van het bedrijf gingen dan ook uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden.

De meubelwinkel ontruimde de zaak en de politie controleerde de mensen die de parking wilden verlaten. De politie laat ook morgen nog extra manschappen aan de winkel staan om mogelijk nieuwe getuigen te horen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.