Steeds meer plastic afval hoopt zich op in Italiaanse meren

Het Comomeer in Italië.
Photo News Het Comomeer in Italië.
Vakantiegangers in Italië houden maar beter rekening met plastic afval dat aanspoelt op de stranden van de Italiaanse meren, zo waarschuwde Legambiente, een milieubeschermingsgroep. 

Gemiddeld bevinden zich twee stukken plastic afval per vierkante meter in het Gardameer en het Comomeer, aldus Legambiente. De groep nam in juni en juli stalen op 20 stranden langs vijf meren.

Volgens Giorgio Zampetti, directeur van Legambiente, toont dit aan dat de ongerustheid over het ophopen van plastic afval niet beperkt mag zijn tot de oceanen. Heel wat van het afval dat in rivieren wordt gedumpt, komt terecht in de meren, waar het zich in "verontrustende hoeveelheden" ophoopt.

Het Gardameer in Italië.
Photo News Het Gardameer in Italië.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Lagae

  Gewoon opruimen die handel ipv erover te zeveren, en fabrikanten en retail hard aanpakken betreft kunststofverpakkingen. zo moeilijk kan het toch niet zijn. gewoon wereldwijd een zware taks invoeren. hallo G7 ? en andere organisaties, wakker worden.

 • Elka Alke

  Nietes. Misschien omdat het waterpijl zakte doordat er zo weinig regen was in juli, is het plastiek zichtbaarder geworden.

 • james vroman

  simpel leg een verpakkingstaks op en al die pvc rommel is verdwenen ...zoals de Belgische regering .

 • Janna Boonstra

  Italianen zijn kampioen in het weg flikkeren van van rotzooi langs de weg en in het water. Wat is dus hun probleem?

 • Leopold Vanhoof

  En wie ligt daar nu echt wakker van? Maar ooit komt loontje om zijn boontje, zeker weten.