Steeds meer Amerikanen geloven in herverkiezing Trump

AFP
Steeds meer Amerikanen geloven dat de Amerikaanse president Donald Trump in 2020 wordt herkozen. Volgens een peiling van CNN gelooft 46 procent daarin, terwijl 47 procent sceptisch is over zijn kansen. In maart geloofde 54 procent van de Amerikanen niet in een tweede termijn voor Trump.

In het bijzonder steeg dit aandeel bij mannen, onafhankelijke kiezers en degenen die geïnteresseerd zijn in de tussentijdse verkiezingen van begin november. Bij die verkiezingen stemmen de kiezers voor alle 435 zetels van het Huis van Afgevaardigden en meer dan 35 van de 100 senatoren.

Onder de Democratische rivalen doet volgens CNN Joe Biden, de voormalige plaatsvervanger van oud-president Barack Obama, het goed in de peiling. Van de Democraten of met de Democraten sympathiserende kiezers ziet 33 procent Biden als een kandidaat.

Joe Biden
AFP Joe Biden15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Biden zou inderdaad een goede kandidaat zijn voor de Democraten, maar hij had in 2016 moeten opkomen, in plaats van Hillary. In 2020 is hij echt wel te oud.

 • yves dekeersschieter

  En terecht, sedert dat Trump president is heeft de Amerikaan het beduidend beter en ze zullen hem daarvoor belonen

 • lars vandenberge

  Vertel eens wat die gek goed gedaan heeft? begrotingstekort doen stijgen, handelsoorlog ontketend, olieprijzen doen stijgen, klimaat verder om zeep geholpen, natuurgebieden vernietigt, bijna een kernoorlog veroorzaakt, het conflict in Israel verergert, zowat al zijn medewerkers ontslagen, de rijken (zoals zichzelf) rijker gemaakt en de armen armer enz...

 • Ronny Biesen

  Geloven is anders dan zien. Net zoals hopen dat de Amerikanen terug hun verstand krijgen en inzien dat deze idioot niet in zulke functie thuis hoort.

 • Jan De Schutter

  Trump is duidelijk een mens in tegenstelling tot de meeste gladjanussen uit de politiek...