Start van evacuatie 70.000 mensen in Frankfurt door vondst van bom uit WO II

Patiënten van twee ziekenhuizen in het risicogebied moeten tijdelijk verhuizen
ap Patiënten van twee ziekenhuizen in het risicogebied moeten tijdelijk verhuizen
In Frankfurt is de grootste evacuatie in Duitsland sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog begonnen. Meer dan 70.000 mensen moeten hun huis uit voordat zondag een niet ontplofte Engelse vliegtuigbom onschadelijk wordt gemaakt.

Het projectiel is een enorme bom van 1,8 ton die op het terrein van de universiteit ligt. Zaterdag was er al een tijdelijke verhuizing van patiënten van twee ziekenhuizen in het risicogebied. In hetzelfde gebied moeten ook nog eens de bewoners van tien verzorgingstehuizen naar een tijdelijke opvang.

Er is in Frankfurt vanaf zaterdag een grote politiemacht op de been om kwaadwillenden, die mogelijk van de afwezigheid van bewoners willen profiteren om in huizen in te breken, af te schrikken.

Koblenz
In de Duitse stad Koblenz werd zaterdag al met succes een bom onschadelijk gemaakt, een explosief van 500 kilo. Hier moesten meer dan 21.000 mensen hun huis uit. Daar was soms flinke overredingskracht voor nodig. In twee gevallen moesten bewoners die zich verzetten een handje worden geholpen.