Starbucks maakt Armenen woedend

Twitter
Met speciale posters wilde Starbucks de Armeense gemeenschap in Los Angeles aanspreken. Dat lukte niet helemaal.

Toen klanten deze week een beker koffie gingen halen bij Starbucks in Los Angeles, werden ze geconfronteerd met speciale posters waarop vrouwen in traditionele Armeense kledij te zien waren. Tot zover geen probleem. Echter: boven hun hoofden waren waren ballonnen met de Turkse halve maan te zien. Een behoorlijk ongelukkige keuze gezien de slechte relatie tussen de twee landen.

Op internet brak een storm van kritiek los met een oproep op Starbucks te boycotten. De posters werden toen meteen verwijderd.

"Een van de kerntaken van ons bedrijf is de verbondenheid met de lokale gemeenschap en in elke filiaal proberen we dan ook lokaal relevant te zijn. Hier hebben we de plank misgeslagen en we bieden onze excuses aan voor alle klanten die we hiermee beledigd hebben," zo vertelt een woordvoerder van de koffieketen.

In de Eerste Wereldoorlog zijn honderdduizenden tot een miljoen Armeniërs om het leven gekomen tijdens een tegen hen gerichte genocide in het Ottomaanse rijk. Turkije blijft deze volkerenmoord officieel ontkennen.