Stalker valt ex-vrouw (37) aan met bijtende stof aan schoolpoort

anp
Een 37-jarige vrouw uit het Nederlandse Oisterwijk (provincie Noord-Brabant) is gistermiddag gewond geraakt doordat haar ex-partner een bijtende vloeistof over haar heen spoot. De politie is een klopjacht naar hem begonnen en liet vandaag weten dat "het onderzoeksteam niet zal rusten voordat deze man is aangehouden".

Volgens de politie stalkt de man zijn ex-vrouw al geruime tijd. Hij was daardoor ook al eerder met de politie in aanraking gekomen. De aanval met de bijtende stof pleegde hij terwijl zij in de auto voor een school op haar kind stond te wachten. Haar vroegere partner probeerde het portier te openen. Dat lukte niet, maar toen de vrouw het raam opendraaide om duidelijk te maken dat hij haar met rust moest laten, sloeg hij toe.

"In eerste instantie begreep het slachtoffer niet wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn", beschreef de politie de situatie. Het slachtoffer liep brandwonden op, vooral aan haar benen en in lichtere mate in haar gezicht, vertelt een woordvoerder. Haar kind was geen getuige van het geweld. Anderen hebben het wel zien gebeuren. De vrouw is zelf voor behandeling naar een huisarts gegaan.

Vooralsnog wil de politie nog niet meer gegevens over de verdachte vrijgeven. Als hij zich niet meldt en de zoektocht naar hem te lang gaat duren, kan daar alsnog toe worden besloten. "Maar hij gaat echt aangehouden worden", verzekert de woordvoerder.