Staking in grootste Nutella-fabriek ter wereld is voorbij

Beeld ter illustratie - De fabriek in het Normandische Villers-Ecalles produceert 600.000 potten Nutella per dag, ongeveer een kwart van de totale productie van Nutella.
AFP Beeld ter illustratie - De fabriek in het Normandische Villers-Ecalles produceert 600.000 potten Nutella per dag, ongeveer een kwart van de totale productie van Nutella.
De Nutella-fabriek in het Normandische Villers-Ecalles, de grootste fabriek van Nutella ter wereld, is na een week staking opnieuw werkzaam. Vanmorgen hebben de Franse werknemers het werk hervat, zo heeft de Italiaanse eigenaar Ferrero gemeld. Ook de blokkade van het fabrieksterrein is daarmee opgeheven, die een week lang het vrachtverkeer verhinderde.

De arbeiders hadden vorige week dinsdag het werk neergelegd uit ontevredenheid met de lonen. Volgens de Franse vakbondsfederatie Force Ouvrière wilden de werknemers betere arbeidsomstandigheden en een hoger salaris.

Of er een overeenkomst gesloten is tussen de werknemers en Ferrero heeft het bedrijf niet gemeld. Ferrero heeft wel aangegeven dat het "kalm en constructief in dialoog gaat".

De fabriek produceert 600.000 potten Nutella per dag, ongeveer een kwart van de totale productie van Nutella. In februari stond de productie al eens stil, toen sprak Ferrero van kwaliteitsproblemen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Smissen

    Ik vind dat die staking om humanitaire redenen snel gebroken moet worden...

  • Van Eersel Guy

    Slechtste choco dat er is! Das bruin vet!