Staking cabinepersoneel Germanwings treft mogelijk 170 vluchten

REUTERS
Ruim 170 vluchten van de Duitse luchtvaartonderneming Germanwings - een dochterbedrijf van Lufthansa - worden komende week geschrapt. Dat komt doordat het cabinepersoneel vanaf maandag voor 72 uur het werk neerlegt. De inzet is een hoger loon.

De actie zal maandag, dinsdag en woensdag gehouden worden. Het gaat vooral om binnenlandse vluchten, maar ook enkele routes naar Oostenrijk en Zwitserland zullen worden getroffen, verwachten de vakbonden.

De vakbond Ufo beperkt de acties tot Germanwings, hoewel die met de hele Lufthansa-groep overhoop ligt. Later maakt de vakbond bekend of er meer stakingen volgen. Mogelijk wordt dan ook bij andere bedrijven die onder Lufthansa vallen, het werk neergelegd.


Eerder dit jaar legde het cabinepersoneel ook al verscheidene keren het werk neer. Daardoor gingen honderden vluchten niet door en werden tienduizenden reizigers gedupeerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.