Stakende Franse spoorwegen schrappen speciale kersttrein voor kinderen dan toch niet

Met de Junior & Co-service kunnen kinderen tussen de 4 en 14 jaar tijdens schoolvakanties alleen reizen.
REUTERS Met de Junior & Co-service kunnen kinderen tussen de 4 en 14 jaar tijdens schoolvakanties alleen reizen.
Duizenden Franse kinderen die vreesden de kerst niet met hun familie door te kunnen brengen, kunnen opgelucht adem halen. Door de staking bij de Franse spoorwegen werd een zeer populaire service, die kinderen tussen de 4 en 14 jaar in staat stelt onder begeleiding alleen met de trein te reizen, tijdelijk stopgezet. Maar na hevige protesten is de dienst de komende dagen toch weer actief.

Naar verwachting zo’n 5.000 kinderen zouden door de staking worden getroffen. Maar met een tijdelijk ‘kerstbestand’, waar onder anderen de Franse president Emmanuel Macron om had verzocht, zijn de spoorwegen op die plannen teruggekomen. Dat meldt de BBC. De speciale kindertreinen zullen nu toch worden ingezet.

Met de Junior & Co-service kunnen kinderen van ouders en gezinnen die in verschillende delen van het land wonen tijdens schoolvakanties alleen reizen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.