Stafchef van Maltese premier opgepakt in kader van moordzaak journaliste

Keith Schembri, de stafchef van de Maltese premier Joseph Muscat die maandag ontslag nam, is gisteren gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de moord op de journalist Caruana Galizia.
AFP Keith Schembri, de stafchef van de Maltese premier Joseph Muscat die maandag ontslag nam, is gisteren gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de moord op de journalist Caruana Galizia.
Keith Schembri, de stafchef van de Maltese premier Joseph Muscat die maandag ontslag nam, is gisteren gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de moord op de journalist Caruana Galizia. Dat meldt de krant Times of Malta. Er is evenwel geen officiële bevestiging. 

De druk op Muscats rechterhand nam vorige week toe, toen een van de vermoedelijke mannen achter de misdaad opgepakt werd. De zakenman werd op 20 november door de kustwacht onderschept terwijl hij Malta in zijn jacht wou verlaten. Schembri wordt er net als de Maltese minister van Toerisme Konrad Mizzi van verdacht geld te hebben gekregen van de zakenman. Beiden ontkennen dat.

Onderzoek naar corruptie 

Caruana Galizia werd op 16 oktober 2017 bij haar huis in Bidnija in haar auto opgeblazen. De 53-jarige journaliste deed onder meer onderzoek naar corruptie bij de regering en zakenmannen op Malta en naar hun betrokkenheid bij een schandaal dat door de Panama Papers was blootgelegd. Drie mannen werden opgepakt en aangeklaagd. Zij zouden de springstof gefabriceerd en tot ontploffing gebracht hebben. Wie achter hen zat, is nog onduidelijk.

Bekijk ook wie wil praten over de moord op de journaliste: 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.