Stad treft schikking met twee zwarte mannen opgepakt in Starbucks: 1 symbolische dollar voor hen en 200.000 dollar voor jongerenprogramma

Rashon Nelson en Donte Robinson werden opgepakt in een Starbucks in Philadelphia.
AP Rashon Nelson en Donte Robinson werden opgepakt in een Starbucks in Philadelphia.
De twee zwarte mannen die waren opgepakt in een Starbucks-vestiging hebben een schikking getroffen met de Amerikaanse stad Philadelphia. De gemeente betaalt de mannen allebei een symbolisch bedrag van 1 dollar en belooft 200.000 dollar (ruim 166.000 euro) uit te trekken voor een programma om jongeren ondernemerschap bij te brengen.

De arrestatie van het duo zorgde eerder deze maand voor grote ophef. De manager van het Starbucks-filiaal belde de politie omdat de mannen niets bestelden en weigerden te vertrekken. Zij zaten op dat moment te wachten op een kennis. Beelden van de arrestatie, waarbij de mannen geboeid werden afgevoerd, zijn op internet miljoenen keren bekeken.

Starbucks-baas Kevin Johnson bood eerder al excuses aan. De koffiewinkelketen sluit eind deze maand tijdelijk 8.000 vestigingen om het personeel te laten onderwijzen over vooroordelen. Ook maakte het bedrijf bekend een schikking te hebben getroffen met de twee opgepakte mannen, zonder in detail te treden.

De arrestatie leidde tot heel wat ophef.
REUTERS De arrestatie leidde tot heel wat ophef.
REUTERS
REUTERS
AP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Vandorpe

  Dervo baba , ja ze kunnen zo 8uur wachten ook .

 • Dervo Baba

  Jan ik denk dat jij moet onderwezen worden. Lees goed. Ze waren aan het wachten op vrienden om te bestellen.

 • Frank Bruutruusters

  Ze zien er toch niet echt 100 % tevreden uit over de manier hoe de fondsen verdeelt worden.

 • dev verslegers

  Hadden die gewoon een koffie besteld was dit allemaal niet gebeurd. Slechts 1 simpele koffie.

 • jan wuyts

  wat heeft dat met vooroordelen te maken een stoel bezetten van echte klanten wie moet hier onderwezen worden???