Staartstuk gecrasht toestel AirAsia uit zee gehaald

Indonesische reddingswerkers zijn er in geslaagd het staartstuk van het neergestorte vliegtuig van AirAsia uit het water te halen. Intussen zijn duikers nog steeds op zoek naar de zwarte dozen van het vliegtuig dat twee weken geleden crashte in de Javazee.

De bergingsteams hadden donderdag al een poging ondernomen om de staart op te takelen, maar die mislukte door het slechte weer en de sterke stroming. Met behulp van opblaasbare hefkussens lukte het vandaag wel om het vliegtuigdeel vanop de dertig meter diepe zeebodem op te takelen.

Gisteren werden voor het eerst signalen opgevangen in de buurt van de plek waar de staart is teruggevonden. Vermoed wordt dat de signalen afkomstig zijn van de zwarte dozen, die radiogesprekken met de luchtverkeersleiders opnemen en meer informatie moeten leveren over de omstandigheden van de crash. Volgens functionarissen zijn de dozen mogelijk losgescheurd van de staart.

Vlucht QZ8501 van AirAsia vloog op 28 december van het Indonesische Surabaya naar Singapore met 162 mensen aan boord toen het toestel in slechte weersomstandigheden van de radar verdween. Tot dusver zijn 48 lichamen geborgen. Reddingswerkers gaan ervan uit dat de meeste lichamen zich nog steeds bevinden in de romp van het vliegtuig, die nog niet gevonden is.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERSReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels