Springtuig ontmanteld in woning Sint-Petersburg

REUTERS
Speciale eenheden van de Russische politie hebben vandaag een explosief onschadelijk gemaakt in een woning aan de stadsrand van Sint-Petersburg, meldt het persbureau Tass. Bewoners van het gebouw werden geëvacueerd en de hulpdiensten stonden paraat voor het geval het tot een ontploffing zou komen, zei een bron bij de politie. Om wat voor explosief het ging, is nog niet bekend.

Maandag ontplofte een bom in de metro van Sint-Petersburg en werd een tweede bom onschadelijk gemaakt in een metrostation. Door de explosie kwamen 14 mensen om het leven en raakten er 50 gewond.

De regering verscherpte de veiligheidsmaatregelen na de aanslag in de Russische metro. Onderzoek wijst de 22-jarige Akbarjon Djalilov uit Kirgizië aan als dader. Hij kwam om bij de explosie.

Er zijn acht mannen uit Centraal-Azië opgepakt in Sint-Petersburg. Ze worden verdacht van extremisten te ronselen. Of ze ook betrokken zijn bij de aanslag in de metro, is nog niet bekend.

Het Russische persagentschap Interfax meldt nu ook dat de autoriteiten drie mensen opgepakt hebben die mogelijk medeplichtig zijn aan de dodelijke aanslag in de metro. Het drietal werd naar verluidt meegenomen tijdens een huiszoeking aan de stadsrand van Sint-Petersburg.

REUTERS
REUTERS