Springkasteel ontploft, Brits meisje sterft nadat ze "meters" lucht in wordt gekatapulteerd

Het springkasteel dat plots explodeerde. Het gebied rondom is met hekken afgezet.
AP Het springkasteel dat plots explodeerde. Het gebied rondom is met hekken afgezet.
Een jong meisje is vandaag om het leven gekomen bij een bijzonder tragisch ongeval in de Britse kustplaats Great Yarmouth, Norfolk. Het kind was aan het spelen op een springkasteel toen dat plots explodeerde.

Het incident vond deze ochtend plaats rond 11 uur op het strand Gorleston-on-Sea in het Britse kustplaatsje Great Yarmouth, in het oosten van het land. Het was er op dat moment al bijzonder druk en er stonden twee springkastelen opgesteld. Ooggetuigen meldden aan Britse media dat het meisje "20 voet (zes meter, red.) in de lucht werd gekatapulteerd" toen een van de luchtkastelen waarop ze sprong ontplofte. Het was op dat moment amper 21 graden warm. Of die warmte de oorzaak is, is nog niet bekend. 

"Ik heb net het gruwelijkste in mijn hele leven gezien", vertelt getuige Kara Longshaw op Facebook volgens 'The Sun'. "Het springkasteel ontplofte. Een klein meisje vloog gewoon in de lucht recht naar beneden, ik kan het niet geloven. Bid alsjeblief dat ze het redt." Het meisje - volgens omstanders zou ze vier jaar oud geweest zijn - werd nog met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan een hartstilstand. Een redder zou haar nog vijftien minuten lang gereanimeerd hebben. De politie heeft de explosie nog niet bevestigd, maar er werd wel een onderzoek geopend.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Govaerts

    Had de constructeur een overdruk ventiel vergeten. Of was het dicht geplakt. Er moet normaal een velcro uitgang zijn om overdruk te laten ontsnappen bij problemen. En het motor vermogen mag niet groter zijn dan de compensatie lucht.