Sportieve student offert eigen leven op om vriendin te redden

RollTide.com
Ware liefde, ze bestaat: een 21-jarige universiteitsstudent heeft in Tuscaloose zijn eigen leven opgeofferd om zijn vriendin te redden.

Het tragische ongeval gebeurde maandagnacht, toen een tornado lelijk huis hield in de Amerikaanse staat Alabama. De tortelduifjes hadden zich verscholen in de kelder, maar dat bleek niet zo'n goed plan. Door de hevige regenval dreigde een muur immers in te storten.

Met al zijn krachten hield John Servati de vallende stenen zo lang mogelijk tegen, zodat zijn vriendin kon ontsnappen. Hijzelf zat echter als een rat in de val. De 21-jarige zwemmer kreeg het hele gevaarte over zich heen en overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

Enorme schok
Zijn dood betekent een enorme schok voor zijn naasten. "Hij was elke dag een held", liet een van zijn vrienden optekenen. "Hij had een gouden hart", voegde zijn zwemkapitein er nog aan toe. "Hij zag elke ploegmaat graag."

Ook zijn zwemcoaches hadden niets dan lovende woorden over voor Servati. "Dankzij zijn persoonlijkheid onderscheidde hij zich in het leven. Denk ook maar aan zijn inzet voor de organisatie 'Big Brothers, Big Sisters of West Alabama', die opkomt voor kwetsbare kinderen. En uiteraard leefde hij voor het zwemteam."

Phil Deaton, de kamergenoot van Servati tijdens zwemstages.
AP Phil Deaton, de kamergenoot van Servati tijdens zwemstages.
Hulpcoach James Barber.
AP Hulpcoach James Barber.
In dit huis vond de tragedie plaats.
AP In dit huis vond de tragedie plaats.