Speurhonden ruiken sporen ontsnapte moordenaars bij broodjeszaak

Speurhonden hebben sporen bij broodjeszaak Subway geroken van de twee moordenaars die zaterdag ontsnapten uit de zwaar bewaakte gevangenis van Dannemora, dit meldt CNN. Het is onbekend hoe vers deze sporen zijn.

De betreffende broodjeszaak is onderdeel van een tankstation in het dorp Cadyville, ten zuidoosten van de gevangenis. De politie vermoedt dat de voortvluchtige moordenaars Richard Matt en David Sweat in de vuilnisbakken hadden gezocht naar voedsel. Op dit moment bekijken rechercheurs de beveiligingsbeelden van het tankstation.

Volgens een bron zijn er al voetafdrukken in de buurt gevonden die mogelijk van de ontsnapte mannen zijn. Autoriteiten gaan ervan uit dat de mannen snel gevonden zullen worden. "Met deze sporen kunnen we ze mogelijk al binnen de komende 24 uur pakken."

Criminelen

Matt en Sweat ontsnapten door een gat te maken in een stalen muur en via pijpleidingen naar buiten te kruipen. Meer dan 450 agenten zoeken hen in het noorden van de staat New York, waar Dannemora ligt. Omdat de zware criminelen voor hun ontsnapping spraken over Vermont, is ook die staat in de zoektocht betrokken. 

Ondertussen meldden plaatselijke media dat een vechtpartij afgelopen weekend tussen circa veertig gevangenen in Dannemora mogelijk een rol heeft gespeeld bij deze ontsnapping. Bovendien wordt een personeelslid van het gevangeniscomplex, Joyce Mitchel, aan de tand gevoeld over mogelijke betrokkenheid. Zij zou een relatie hebben gehad met een van de ontsnapten.

AP

Voedsel

Deskundigen denken dat de mannen zich niet lang kunnen verstoppen. "Als je ontsnapt heb je niet alleen zaken als kleding, voedsel en onderdak nodig, je moet ook een langetermijnplan hebben om je identiteit verborgen te houden", aldus onderzoeker Bryce Peterson.