Spelers, ouders en trainers op de vuist bij Nederlandse jeugdwedstrijd

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
Een voetbalwedstrijd tussen twee jeugdteams in de Nederlandse stad Utrecht is zaterdagmiddag volledig uit de hand gelopen. Spelers, trainers en ouders van beide partijen raakten met elkaar slaags.

Een elftal van onder de 16 jaar van Hercules nam het op tegen leeftijdgenoten van FC De Bilt. Bij een stand van 2-2 ging het mis op veld 6 van het sportcomplex aan de Voorveldselaan.

Over de aanleiding van de massale vechtpartij willen beide verenigingen niets kwijt. Volgens Hercules-voorzitter Frank Beemer waren er spelers, trainers en ouders van zowel Hercules als FC De Bilt bij het incident betrokken. 

Wat er precies is voorgevallen, zegt Beemer niet te weten. "Ik was er niet bij, maar er zijn mensen van beide clubs over de schreef gegaan.”
 Na de wanordelijkheden is de wedstrijd door de scheidsrechter gestaakt.

Onderzoeken

De werkgroep Sportiviteit & Respect van Hercules gaat het aandeel van leden van de club bij de schermutselingen onderzoeken, zegt Beemer. Daarnaast is het een zaak voor de tuchtcommissie van voetbalbond KNVB. “De scheidsrechter heeft zoals het hoort een rapport opgemaakt.” Een persoon zou mogelijk aangifte willen doen bij de politie van mishandeling.

FC De Bilt laat in een reactie weten met betrokkenen te hebben gesproken. “Ze zijn niet blij met wat er gebeurd is, maar nemen zelf contact op met de tegenstander om hun ongenoegen te uiten.”

Volgens Hercules-voorzitter Beemer heeft zijn club al geprobeerd contact te zoeken met FC De Bilt. “Maar ik heb begrepen dat daar geen behoefte aan was.”

De wedstrijd liep bij 2-2 uit de hand.
AD De wedstrijd liep bij 2-2 uit de hand.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris De Crom

  Joris De Crom Laten spelen zonder ouders, langs de lijn of nog beter leg er een atletiek pisten rond. Of verbied voetbal, bij andere sporten bij na nooit probbleemen, hier dekken ze dat ze met een goud haantje hebben, gevolg van de buiten sporige lonen die er betaald worden.

 • Dietrich Vandrey

  Voetbalsupporters kunnen nog iets leren van tennis.

 • Hassan Zriouil

  Voetbal een feest

 • guido verwerft

  je kan van een voetbalmatch altijd een boxmatch maken . sporten is gezond

 • gustaaf Van Bever

  Sport is gezond voor lichaam en geest....