Speedboot knalt op rubberbootje in Zoutelande: 15-jarig meisje overleden

Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse.
Traumaheli Nederland Twitter Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse.
Een speedboot is voor de Zeeuwse kust bij Zoutelande op een rubberboot gebotst. Een inzittende van de rubberboot, een meisje van 15, is overleden. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk, maar de bestuurder van de speedboot is opgepakt.

Het ongeluk gebeurde vlak voor een strandpost. Het was op dat moment laagwater. Het meisje werd meteen naar de redderspost gebracht. Ondanks de inzet van hulpverleners overleed ze aan haar verwondingen. Eerder meldde de politie dat het slachtoffer 20 jaar was, maar later werd dat gecorrigeerd. Volgens de laatste informatie is het slachtoffer een 15-jarig meisje uit het Nederlandse dorpje Neer, in de provincie Limburg. De familie van de tiener is ter plaatse en wordt opgevangen.

Op het ogenblik van het ongeluk zaten meerdere mensen in de rubberboot. De toestand van de andere inzittenden is nog onbekend.

Druk op het strand

De politie geeft aan dat veel mensen het ongeluk zagen gebeuren, omdat het druk was op het strand door het warme zomerweer. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De Nederlandse kustwacht heeft de speedboot uit het water gehaald. Beide boten zijn door de politie meegenomen voor onderzoek. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • christianne bruyland

    Te weinig ervaring misschien, met een speedboot varen en snel varen, het is niet altijd simpel en met golvend water komt er nog meer bij kijken. Het is niet zoals een uitstapje met een fiets, maar dat dit de dood van een jong meisje moest teweegbrengen, dat is verschrikkelijk. Veel steun gewenst aan de nabestaanden.