Spectaculaire redding van drenkeling door Franse politica op hoge hakken

Myriam Fogel-Jedidi
Videostill Myriam Fogel-Jedidi
Een lokale politica in Frankrijk lijkt uit te groeien tot een nationale heldin nadat ze zaterdag op spectaculaire wijze een man redde, die dreigde te verdrinken. De vrouw klom meters ver over een kabel die gespannen was tussen de kade en een boot. Opvallend: geen enkele andere getuige greep in om te helpen.

De politica in kwestie, Myriam Fogel-Jedidi, is oud-judokampioen. Ze was zaterdag op verkiezingscampagne in Lyon, voor haar partij LR (Les Républicains). “We zagen een man in het water liggen die niet meer bewoog en zich nog maar net kon vasthouden aan een kabel”, vertelt een campagnemedewerkster. “Myriam twijfelde geen moment en ging hem redden.”

Op beelden is te zien hoe ze – in een net zwart pak en met laarzen met hoge hakken – over de kabel klautert. Het looprek een paar meter verderop was afgesloten en de kabel was op dat moment de enige ‘verbinding’ met het schip. Eenmaal op de boot aangekomen, pakt Fogel-Jedidi een touw dat ze de man toewerpt.

Opmerkelijk

De drenkeling lijkt nauwelijks nog in staat zich vast te houden. Terwijl de politica hem probeert te helpen, komt ook de gealarmeerde brandweer ter plekke. Eén van de brandweerlieden heeft een duikerspak en gaat het water in. De man kan vervolgens gered worden. Opmerkelijk is dat niemand van de mannelijke politici ter plaatse – die mee waren op campagne – een hand uitstaken.

Eén man filmde het wel allemaal met zijn telefoon, waarna de beelden op sociale media belandden.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rita Ghessaf

  Er staat toch duidelijk in het artikel dat de loopbrug afgesloten en dus niet toegankelijk was Remus.

 • Freddy Van de Velde

  Proficiat ,zonder veel aarzelen een helpende hand bieden . En ja , dan neemt ge meteen de eerste de beste mogelijkheid ( om in dit geval aan boord te geraken )

 • Luc Maes

  Opgezet spel zeker weten.

 • August Leemans

  Mooi van het initiatief, al heb ik hier mijn bedenkingen. Waarom over het touw kruipen als je later over de loopplank een ander touw gaat halen? Ook de drenkeling reageert raar. Maar was het echt, dan alle respect voor de dame.

 • Ben Strubbe

  Chapeau ! Maar was het dan niet eenvoudiger om over het afgesloten looprek te klauteren ?