Spectaculaire overval op Italiaanse geldwagen, buit van 2,3 miljoen

Gedi Visual, Screenshot
Een groep overvallers heeft vandaag op spectaculaire wijze een geldwagen nabij het Italiaanse Bari beroofd. De weg werd met brandende vrachtwagens geblokkeerd om de politie te vertragen. Daarna werd de gepantserde geldwagen met behulp van twee grote graafmachines opengebroken. De buit? Ruim twee miljoen euro, bedoeld voor pensioenen.

De overval, die leest als een filmscript, vond vanochtend rond 7.30 uur plaats op de nationale weg SS96 in de buurt van het Zuid-Italiaanse Bari. De blauwe gepantserde geldwagen was er juist vertrokken op weg naar Matera. In die plaats zouden verschillende postkantoren worden aangedaan om geld te leveren zodat pensioenen konden worden uitbetaald. 

Hijskranen

Onderweg moesten de drie bewakers in de geldwagen stoppen vlakbij Mellitto. De weg werd geblokkeerd door een vrachtwagen en een vrachtwagen met een grote oplegger Daarna werd de gepantserde wagen door twee grote, gele hijskranen aangevallen. Met de schepbakken werd de motor van de geldwagen vernield en de achterkant van de wagen opengereten.

Nadat de vier gemaskerde mannen, gewapend met machinegeweren, het geld te pakken hadden, gingen ze ervandoor in een vluchtauto. De twee vrachtwagens waren in brand gestoken om de politie te vertragen. De weg moest in beide kanten worden afgezet.

De drie bewakers in de geldwagen bleven volgens Italiaanse media ongedeerd. De overvallers zouden de twee kranen eerder al langs de weg hebben geplaatst. Dat dit door weggebruikers niet raar werd gevonden, zou komen doordat er op die plek ook wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. 

De Italiaanse politie onderzoekt de zaak. De criminelen zijn nog niet gepakt.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Mulders

  Arm Italië. Maar ik ben er zeker van dat daar niemand zal vrijgelaten worden onder voorwaarden.

 • Ronny Cuypers

  hebben ze in Italië de overschrijving nog niet uitgevonden?

 • Alex Terieure

  Het zijn graafmachines, geen hijskranen.

 • Ronald Polutnik

  Dat zijn serieuze criminelen die zo'n overval plegen , en dit tot in de puntjes uitgestippeld zonder doden of gekwetsten . Maar bestaan de plofkoffers daar niet in Italië ?