Spectaculaire ontsnapping met helikopter van zware gangster uit Franse gevangenis

AFP
Drie gewapende personen hebben vanochtend de overvaller Redoine Faïd helpen ontsnappen uit de bezoekruimte van de gevangenis van Réau. Ze brachten hem naar een helikopter die vlakbij stond opgesteld. Het toestel werd verbrand teruggevonden in de buurt van Le Bourget, ten noorden van Parijs. De spectaculaire ontsnapping wordt gemeld door France 3 en Le Point. Bij de operatie "van enkele minuten" is niemand gewond geraakt of gegijzeld.

Redoine Faïd zat gevangen in Réau, in het departement Seine-et-Marne, ten zuidoosten van Parijs. Volgens nieuwszender BFMTV hadden de drie medeplichtigen de helikopterpiloot in gijzeling genomen.

De helikopter is teruggevonden in Gonesse, een zestigtal km van de gevangenis. In heel Ile de France is een klopjacht aan de gang.

Hij heeft al verschillende strafbare feiten op zijn naam staan, waarvoor hij al meerdere keren veroordeeld werd. Hij werd eveneens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor een gewapende overval op een gepantserde bestelwagen in 2010 in Villiers-sur-Marne ten oosten van Parijs, waarbij de politieagente Aurélie Fouquet werd doodgeschoten.

Het is niet de eerste keer dat de 46-jarige weet te ontsnappen. In 2013 ontsnapte hij nog uit de gevangenis van Squedin nabij het Noord-Franse Rijsel dankzij explosieven en een gijzeling.

Redoine Faïd
AP Redoine Faïd
AFP
AFP
AFP23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Van de Velde

  Ten noorden van Parijs...tja, dan zal hij al onder ons zitten. Wat nu petit Macron?

 • Eddy van Dorst

  Lang leve de invoer zal merkel zeggen.

 • HERMAN DE SMET

  Hebben wij ook meegemaakt in Brugge .kloon zit nu zijn straf uit ïn een blijven in Marokko. Heeft zich zijn ontsnapping al miljoenen keren beklaagt

 • UGO DE MAEYER

  Ze hebben daar wat ze verdienen. Zoals bijna overal in Europa is er altijd wel een '' humane reden '' om geen doortastende maatregelen te nemen om de bevolking te beschermen tegen misdadigers die het helemaal niet nauw nemen met de rechten van de mens . . . .

 • danny meulders

  volgens zijn naam een echte onderdaan van Frankrijk , leve de open deur Democratie