Spectaculaire landing van A380 gaat maar net goed

YouTube/Cargospotter
Op het eerste zicht lijkt de landing van de A380 van luchtvaartmaatschappij Emirates op de luchthaven van Dusseldorf vlot te verlopen. Het vliegtuig moet wat vechten tegen zijwinden, maar het is nog niets waar ervaren piloten van opkijken. Wanneer het landingsgestel echter de grond raakt, wordt het even spannend.

Op het moment dat de wielen de landingsbaan raken, wordt het toestel door een hevige windstoot uit evenwicht gebracht. De video toont hoe het grootste passagiersvliegtuig ter wereld heel fel van links naar rechts begint te zwalpen. De piloten slagen er gelukkig in het toestel weer te stabiliseren.

Ook YouTube-gebruiker Cargospotter, die al duizenden landingen met zijwinden zou hebben gefilmd, zegt dat deze landing uitermate moeilijk en uitzonderlijk was. Cargospotter feliciteert de piloten dat ze het tot een goed einde hebben gebracht.


8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  Max Verstappen zou het niet beter kunnen.

 • omer coeckelberghs

  Ophanging en banden nu toch maar effekes goed nakijken denk ik....

 • MARC VERSTAETEN

  Vakmanschap, het bestaat nog godzijdank!

 • ROGER BROUWERS

  Klasse

 • Fernand Vanbesien

  Vakmanschap