Spectaculaire beelden: helikopter Syrisch leger neergehaald door rebellen

Ondertussen circuleren er beelden die een neerstortende brandende helikopter laten zien.
AP Ondertussen circuleren er beelden die een neerstortende brandende helikopter laten zien.
Boven het noordwesten van Syrië hebben rebellen, die worden gesteund door Turkije, een helikopter van het regeringsleger neergehaald. Dat meldt het persbureau Reuters. Ondertussen zijn er ook beelden opgedoken.

Het toestel werd uit de lucht geschoten in de provincie Idlib ter hoogte van de stad Nerab. Ondertussen circuleren er beelden die een neerstortende brandende helikopter laten zien. Het toestel is van Russische makelij. Hoeveel personen het leven lieten, is vooralsnog niet bekend.

Het conflict in de regio laait weer hoog op nadat er 5 Turkse soldaten zijn gestorven tijdens een aanval die uitgevoerd werd door de troepen van Assad. De Syrische regeringstroepen proberen immers met Russische steun het gebied opnieuw te controleren, maar dat is niet naar de zin van Turkije. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michel Jacobs

  Wereldoorlog drie is een feit. Het is alleen wachten op dat ene incident dat het ook naar Europees, Israëlisch,Amerikaans, Russisch of Chinees territorium brengt en de poppen gaan echt aan het dansen.Tot nu toe gaat het alleen over profilering, beïnvloeding en positionering op kap van de Syriërs, maar dat kan zeer snel veranderen :wie met vuur speelt...

 • Jason Kubrat

  Assad moet aftreden, zo niet lijkt vrede ver weg.

 • Kris de Decker

  BESTE Remi Turkije heeft daar niets te zoeken

 • Johan Vercarre

  Rebellen, gesteund door VN, VS, NAVO & ander hellevoer. Het Westen heeft daar van meet af aan niets te zoeken.

 • Jules Vermeers

  En met dat geld dat ze daar kapotgeschoten hebben zouden ze alle vluchtelingen kunnen terughalen en ze een behoorlijk leven geven, nu heeft niemand er iets aan.