Spectaculaire beelden: Boeing vliegt recht op wolkenkrabber af

Rv
Spectaculaire beelden vanuit Brisbane: een Boeing C-17 vloog bijzonder laag over de Australische stad, recht op een wolkenkrabber af. Met de stunt werd Riverfire -een kunst- en cultuurfestival dat drie weken duurt- op passende wijze afgesloten.

De omwonenden wisten wel waar ze zich mochten aan verwachten, maar toch was het voor sommigen schrikken. "Dit lijkt wel 9/11", zegt iemand op het filmpje zelfs.

Op de beelden is te zien hoe het vrachtvliegtuig van de Royal Australian Air Force lange tijd laag over gebouwen scheert. Als de wolkenkrabber opduikt, doet de piloot er tergend lang over om op te trekken. Met -toegegeven- een fascinerend zicht tot gevolg.

Toch klinkt er vanuit sociale media kritiek. "Echt stom, waar is dit voor nodig? Eén klein foutje en de gevolgen zijn niet meer te overzien", klinkt het onder meer. Al vinden de meesten de stunt wel geslaagd. "Iedereen wist wat er zou gebeuren. Hier is serieus over nagedacht. Het was enkel gevaarlijk geworden als beide piloten op hetzelfde moment een hartaanval gekregen zouden hebben."
63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Peeters

  Wat een gezaag hier zeg, met de auto rijden is veel gevaarlijker dan wat deze piloot doet. Die is wel getraind op ingewikkelder situaties als dit hier.

 • Marcus Camps

  Zonder woorden. Walgelijk.

 • frederic deman

  1 maand na 11 september...

 • frederic deman

  Volledig misplaatst en 100% onnodig

 • Frankie Van Damme

  inderdaad Jan Sierens, wie dergelijke stunts goedkeurt houdt geen enkele rekening met het feit dat er regelmatig wel eens wat misloopt (ook bij perfect voorbereide stunts op vliegshows zoals bijvoorbneeld in Ramstein ooit het geval was). Als dit fout was gelopen waren er duizenden doden!