Speciale aanklager dagvaardt Deutsche Bank in onderzoek Russische inmenging VS-verkiezingen

Speciaal aanklager Robert Mueller.
AFP Speciaal aanklager Robert Mueller.
Speciaal aanklager Robert Mueller heeft Deutsche Bank gedagvaard in verband met het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, aldus "iemand die over de aangelegenheid is gebrieft". Mueller heeft de grootste kredietverlener van Duitsland enkele weken gelast documenten voor te leggen over zijn zaken met president Donald Trump en zijn familie.

De relaties van Republikein Trump met Deutsche Bank zijn volgens de Democraten cruciaal in het onderzoek, aldus de conservatieve zender Fox News, die eraan toevoegt dat de president de bank 300 miljoen dollar moet.

Het nieuws komt er terwijl het onderzoek van Mueller een nieuwe fase lijkt in te gaan. Vorige week stelde hij Michael Flynn, die kortstondig nationaal veiligheidsadviseur van Trump was, in staat van beschuldiging wegens leugens. Flynn pleitte schuldig en heeft zijn medewerking aan Mueller toegezegd.

Deutsche Bank wou tegenover het financieel persbureau Bloomberg geen commentaar geven.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  En dat hij Trump ook maar eens dwingt om nu eindelijk zijn belastingaangifte openbaar te maken! Dat zal ook veel verduidelijken!

 • Marc Van der Vloedt

  Goed dat een CIA'er hoofd werd van DB. Dan kan er selectief omgegaan worden met "fraudedossiers".

 • Jan Maarten

  Het net sluit zich rond Trump, hij zal wel een oorlog starten om de aandacht af te leiden en uitstel te krijgen. Daarom die hetze tegen Noord-Korea waarin hij "de gealieerden" mee wil in betrekken, en die "oefeningen" in het Koreaans gebied om uit te dagen en een incident uit te lokken.

 • Fons Casteels

  "President Trump moet aan Deutsche Bank 300 miljoen dollar". Dat is een wel erg subjectieve omschrijving voor "Deutsche Bank is de huisbankier van Trump Inc. omdat Amerikaanse banken leningen weigerden". Wat relevant is bij een lening, is voor wat de lening diende: afbetaling van andere schulden of financiering van vastgoed. Conclusie: Mueller vindt echt niks over "de Russische connectie", en dus doet hij randonderzoek.