Speciaal aanklager Mueller gaat dan toch getuigen

Speciaal aanklager Robert Mueller gaat nu toch getuigen voor twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
AFP Speciaal aanklager Robert Mueller gaat nu toch getuigen voor twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
Speciaal aanklager Robert Mueller gaat toch getuigen voor twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het rapport dat hij schreef over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Dat heeft de voorzitter van de commissie Justitie in het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, aangekondigd. 

Mueller zal op 17 juli voor de twee commissies getuigen. Uit zijn rapport kwam naar voren dat er onvoldoende bewijs was dat het campagneteam van Trump heeft samengespannen met de Russen. 

Na de publicatie van het rapport gaf Mueller aan geen behoefte te hebben om te getuigen in het Congres. Wel gaf aan hij aan dat samenvatting die werd verspreid geen recht deed aan de inhoud. Dat Mueller nu toch getuigt heeft te maken met een dagvaarding die hij heeft gekregen.

Na een onderzoek dat 22 maanden duurde, besloot Mueller dat Russen tussenbeide kwamen om Donald Trump te helpen, maar bewijzen van strafbare feiten vond hij niet. Mueller weigerde zich voorts uit te spreken over de vraag of het Witte Huis het gerecht al dan niet tegenwerkte. 

De dagvaarding die Robert Mueller kreeg.
AP De dagvaarding die Robert Mueller kreeg.
De begeleidende brief bij de dagvaarding die de voorzitter van de commissie Justitie in het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, samen met Adam Schiff naar Robert Mueller stuurde.
AP De begeleidende brief bij de dagvaarding die de voorzitter van de commissie Justitie in het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, samen met Adam Schiff naar Robert Mueller stuurde.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Casteels

    De Democrats hopen dat Trump via de rechtbank zal proberen om die getuigenis tegen te houden. En dan kunnen CNN, de NYT en consoorten zeggen "Trump moet dus wel schuldig zijn". Maar Trump zal NIKS doen, en de getuigenis van Mueller wordt de zoveelste Democrats-storm in een glas water.

  • Wesley Gevaert

    Goed zo. Nu eens de versie zonder mantel der liefde.