Spanning stijgt aan grens met Gaza: Israël trekt nog meer troepen samen

EPA

Israël trekt nog meer troepen samen aan de grens met de Gazastrook. Dit heeft het Israëlisch leger (IDF) meegedeeld nadat de spanning met Hamas is gestegen. De radicale islamistische beweging controleert Gaza.

Stafchef Aviv Kochavi heeft beslist nog een infanterie- en een artilleriebataljon naar het zuiden van Israël te sturen. Dit gebeurde na overleg met premier Benjamin Netanyahu, die ook het ministerie van Defensie overziet.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean petermans

  De israelis gaan langzaam maar zeker door met hun plan, binnen 50 jaar spreekt niemand meer over Gaza en oost-Jeruzalem.

 • Michel Van Limbergen

  @Jan Lemmens: ik ben het volledig met je eens maar de werkelijkheid is dat Israël gesteund wordt door de VS en dat noch de VN noch eender welk land buiten Azië zich hiertegen verzet. De hond bijt de hand van de meester niet!

 • Jan Lemmens

  Het wordt tijd dat aan de Israëlische arrogantie eens paal en perk gesteld wordt. Ze lappen al jaren alle VN resoluties en veroordelingen aan hun laars.

 • johan fransaert

  enerzijds begrijp ik de Palestijnen wel maar met het huidige bestuur in Israël is het niet echt slim om hen te provoceren, deze rechtse tot ultra rechtse regering moet je echt geen extra excuus geven om de Palestijnen de zoveelste rammeling te gaan geven waarbij terug velen het leven laten.