Spanje redt 141 migranten van zee

EPA
Spaanse reddingswerkers hebben in een dag tijd 141 migranten gered van de zee tussen Spanje en Marokko. De vluchtelingen zijn afkomstig uit de regio ten zuiden van de Sahara en probeerden met diverse vaartuigjes het Europese vasteland te bereiken.

Twee boten, waarvan er een al water maakte met 86 mensen aan boord, werden aangetroffen op de Alborán-Zee, even ten oosten van de Straat van Gibraltar. Verder naar het westen werden drie mannen met kajak gered en 52 anderen van een rubberboot.

Sinds begin dit jaar hebben er circa 11.000 migranten de oversteek gemaakt naar Spanje. Volgens de Internationale Migratie Organisatie (IOM) hebben dit jaar 203 mensen de overtocht vanuit Noord-Afrika naar Spanje niet overleefd.

EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Josina Kooren

  Gelijk terug daar waar ze vandaan komen hebben er al VEEL te veel gelukszoekers in Europa

 • Rudi Swinnen

  Hopelijk worden ze per direct terug op een boot gezet , retour naar het Afrikaanse vasteland . Daar zijn nog wel veilige landen waar geen oorlog heerst . Landen ook met dezelfde culturele en religieuze gedachtengang als de kandidaat goudzoekers ..

 • julien de meulder

  ze kunnen beter een paar oude cruise schepen kopen dan kunnen ze ineens met 3000 tot 5000 binnen komen maar wie gaat dat allemaal blijven betalen terwijl mensen die werken altijd maar moeten inleveren??????????

 • Anne Callebaut

  Het spel begint weer,gewoon terug sturen,het zit hier overvol.

 • willem merken

  En terug afgezet op de Marokkaanse kust mag ik hopen of is daar ook al een nieuwe ferry in dienst?