Spanje neemt nog eens 1.400 migranten op naast 630 van Aquarius

REUTERS
Naast de 630 vluchtelingen van het schip Aquarius heeft Spanje sinds vrijdag nog eens goed 1.400 migranten opgenomen.

In het westelijke deel van de Middellandse Zee en voor de kust van de Canarische Eilanden zijn uit een zeventigtal boten 1.412 mensen gered. Dat heeft de Spaanse zeereddingsdienst gemeld.

Ook werden sinds vrijdag vier lijken geborgen en wordt er gezocht naar 43 migranten op twee als vermist opgegeven boten.

Volgens waarnemend premier Carmen Calvo wil de helft van de gisteren in Valencia aangekomen migranten asiel aanvragen in Frankrijk. Parijs had aangeboden om een aantal migranten over te nemen om de druk op Spanje wat te verlagen.
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • diane colman

  Ik dacht te hebben gelezen dat het bij die eerste opvang ging blijven maar blijkbaar is dat niet het geval. Heeft Mutti ook aan Spanje, zoals aan Italie, ook haar steun aangeboden??? We worden bedot door dat mens want haar steun betekent geld van Europa en dat betekent "WIJ"... Ze zal verder haar tentakels uitstrekken tot verdeling over gans Europa. Ik vraag me af hoe de gewone mensen in Spanje hierover denken...

 • Roland Vanlerberghe

  Massa's eigen werklozen die gedurende twee jaar een habbekrats krijgen van ongeveer 400 euro en daarna aangewezen zijn op de pensioenen van de grootouders of de vuilnisbakken, maar opeens is er dus blijkbaar geld op overschot.

 • Luc Scheepers

  Oei, die hebben daar ook een Calvo. Het is om zeep. Hopelijk blijft het simpel. Jullie wilde het bootje, dan mogen jullie het bootje ook houden. Spijtig genoeg weet ik maar al te goed dat het zo niet zal zijn. Ze zullen verdeeld worden. Wanneer krijgen de eigenlijke bewoners van vele landen de hulp die ze verdienen en wanneer wordt er eens wat gedaan voor de middenklasse. Dit is de klasse die zorgt voor de centen, al is dat natuurlijk wel gedwongen.

 • Albert Devrije

  Geeft niet, zeggen de Spanjaarden: het zijn toch de Catalanen die ervoor opdraaien...

 • gilberte Vergaelen

  Eerst naar Frankrijk, en dan naar België. Ze zijn al aan het zoeken waar ze het meest OCMW steun krijgen