Spanje controleert buitenlanders op corona van zodra ze aankomen op luchthaven

Een temperatuurcontrole op de luchthaven van Madrid.
REUTERS Een temperatuurcontrole op de luchthaven van Madrid.
Spanje controleert vanaf vandaag alle buitenlanders die aankomen op de luchthavens op het coronavirus. Toeristen zijn nog steeds niet toegelaten in het land, maar diplomaten en zorgpersoneel bijvoorbeeld mogen het land wel in. De temperatuur wordt opgemeten bij aankomst en reizigers krijgen de raad om veertien dagen in quarantaine te blijven. Op die manier wil het land een heropleving van het virus voorkomen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Spaanse regering zal vanavond beslissen of er een versoepeling komt van de maatregelen. Momenteel is die versoepeling er al voor de helft van de bevolking. Zo'n 23 miljoen Spanjaarden mogen sinds maandag met maximaal tien andere personen samenkomen. 

Madrid en Barcelona, de twee grootste steden van Spanje die ook het zwaarst getroffen werden door het virus, hebben nu ook om een versoepeling gevraagd. In die steden waren de veiligheidsmaatregelen heel streng. Eind juni zouden de maatregelen ook daar stap voor stap opgeheven worden. Ongeveer 64 procent van de nieuwe coronasterfgevallen werd geregistreerd in Madrid en Barcelona. Reizigers die het land binnenkomen, zullen hun verblijf enkel mogen verlaten voor essentiële aankopen en moeten een masker dragen. 

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken verlengde het toegangsverbod voor elke buitenlander die niet in Spanje verblijft tot en met 15 juni. Enkel grensarbeiders, gezondheidswerkers, diplomaten en mensen in de transportsector mogen het land in. 

Lees ook: 

Hotels heropenen in Spanje mét deze nieuwe coronamaatregelen

De slooptocht van het coronavirus in het lichaam: bijna geen orgaan blijft onberoerd (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Dignef

    Gino is heel correct ik verblijf momenteel in spanje en hier was het echte lockdown.alleen buiten om eten te kopen en anders minimum 600 euro boete .maar in belgie 250 euro boete en de meeste verdienen meer dan voor corona. In Spanje verdienen ze 900 euro gemiddeld dus passen ze wel op

  • Gino Sinnesael

    De enige goede oplossing! In België was dat allemaal niet nodig, ook als men reeds wist dat velen terugkeerden uit een zwaar besmet gebied! Met de gekende gevolgen nadien... Wie gaat daar de "politieke verantwoordelijkheid" voor dragen? Of wordt ook deze onbegrijpelijke beslissing (met wellicht vele nieuwe besmettingen tot gevolg!) bedekt met de politieke mantel der liefde?