Spaanse turnleraar misbruikt jarenlang minderjarigen: 22 jaar cel

Turnleraar Joaquin Benitez.
AFP Turnleraar Joaquin Benitez.
Een voormalig leraar lichamelijke opvoeding in een katholieke school is maandag in Barcelona veroordeeld tot bijna 22 jaar gevangenisstraf voor de aanranding van verschillende minderjarigen. 

De leraar, Joaquin Benitez, gaf bijna dertig jaar les in een school van de Paters Maristen in Barcelona. Eind maart moest hij zich voor de rechtbank verantwoorden omdat vier oud-studentes van de school hem beschuldigden. Volgens de rechtbank had de man op school een persoonlijk kantoor met een sofa, waar hij de studenten mee naartoe nam en hen 'massages' gaf om blessures te verlichten. Daarbij zou hij seksuele handelingen hebben gesteld bij minderjarigen van 14 à 15 jaar oud.

De slachtoffers werden gehoord achter gesloten deuren en getuigden onder meer over aanrakingen, masturberen, fellatio en geslachtsgemeenschap. In totaal zeventien meisjes maakten gewag van seksuele agressie, maar in de meerderheid van de gevallen waren de feiten verjaard. 

Katholiek internaat

Tijdens het proces vroeg de beschuldigde de slachtoffers om "vergiffenis" en rechtvaardigde zichzelf door te wijzen op de agressie die hij zelf als kind onderging op een katholiek internaat. "Instinctief zag ik dit als normaal gedrag", zei hij. De man moet de slachtoffers een schadevergoeding betalen van 120.000 euro. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Dat is wat anders dan hier in dit land, hier krijg je een enkelband.

  • fons jackmaer

    Kan niet zwaar genoeg gestraft worden. Handen af van kinderen.

  • Dirk DE Bakker

    Loontje komt om zijn boontje hij heeft jaren misbruik gemaakt van de kindjes nu zullen ze hem gebruiken in de gevangenis.