Spaanse tiener overleden door zonneslag tijdens hittegolf

AFP
Een 17-jarige jongen die in de Spaanse regio Andalusië aan het oogsten was, is vanmorgen overleden nadat hij een zonneslag had opgelopen. Gisteravond stierf ook al een oude man van 93 jaar door een zonneslag, toen hij aan het wandelen was in het centrum van de stad Valladolid in Castillië.

Volgens de regering van Andalusië voelde de tiener zich gisteren duizelig, en was hij in het zwembad gesprongen van het domein waar hij werkte. Maar toen hij weer uit het water kwam, kreeg hij stuiptrekkingen. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, en stierf daar na een hartmassage. 

In Spanje woedt momenteel een hittegolf met temperaturen boven de 40 graden, die in het grootste deel van het land nog tot morgen zal duren. Enkel de noordwestelijke regio's Asturië en Galicië worden gespaard.

In Catalonië woeden de ergste bosbranden in 20 jaar. Vierhonderd brandweermannen probeerden afgelopen nacht de brand te blussen. Om 7 uur vanmorgen namen vliegtuigen en helikopters het van hen over. Het vuur heeft al 6.500 hectare vernield. 

In buurland Italië werd vanochtend een 72-jarige dakloze dood teruggevonden, die ook overleden bleek te zijn als gevolg van de hitte.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.