Spaanse politie verricht 68 arrestaties in milieuschandaal

De verdachten worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de uitstoot van in totaal 76 miljoen kilo CO2 in de atmosfeer.
Guardia Civil De verdachten worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de uitstoot van in totaal 76 miljoen kilo CO2 in de atmosfeer.
De Spaanse politie heeft, in samenwerking met Europol, 68 mensen opgepakt tijdens een grootscheepse actie tegen bedrijven die het niet nauw nemen met de afvalverwerking van vervuilende substanties. Het gaat om bedrijven die onder meer de giftige vloeistoffen moeten verwijderen uit airco's van oude wagens. 

Ze worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de uitstoot van in totaal 76 miljoen kilo CO2 in de atmosfeer. Ter vergelijking: een auto zou 800 miljoen kilometer moeten rijden vooraleer aan dat aantal te geraken. 

Het onderzoek nam de activiteiten onder de loep van bedrijven die een vergunning hebben om autowrakken te ontmantelen in Madrid, Catalonië en Baskenland. Sommige bedrijven ontdeden zich op een illegale manier van de giftige vloeistoffen in de airco's. 

"Dat betekent dat er veel vervuilende stoffen in de atmosfeer, water en de grond terechtkomen", aldus Europol.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.