Spaanse politie vat Belgische crimineel (22) die naar Marokko probeert te vluchten

Getty Images/iStockphoto
De Spaanse politie is erin geslaagd een voortvluchtige crimineel uit ons land te vatten. De 22-jarige man werd door een Belgische rechter tot 40 maanden cel veroordeeld en 16.000 euro boete omdat hij onder meer drugs dealde en behoorde tot een criminele organisatie. Die zou tussen oktober 2016 en maart 2017 voor meer dan 730.000 euro aan drugs verhandeld hebben.

Dat meldt de Spaanse krant La Vanguardia.

De arrestatie gebeurde in de haven van Almeria. Agenten van de Policía Nacional ontdekten bij een controle dat er een Europees aanhoudingsbevel van kracht was voor een man die probeerde om met de boot van Spanje naar Marokko te reizen. Dat Europees aanhoudingsbevel was op 16 januari van dit jaar uitgevaardigd door een Belgische rechtbank in Antwerpen.


Toen hij in ons land was aangehouden, had de man toegegeven dat hij cocaïne en heroïne verkocht had voor een Nederlandse organisatie. Hij zou onder meer drugs verhandeld hebben in de Limburgse gemeente Gingelom.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Van Hoof

  Misdaad loont. De straffen en boetes zijn belachelijk ivm. de opbrengsten. Maar wel niet vergeten dat er buiten de boetes, ook beslag wordt gelegd op alle inkomsten, rekeningen, roerende -en onroerende goederen verkregen door drugshandel.

 • ronny vermeulen

  Waarom hebben zij hen niet laten lopen, dan was er een crimineel minder. 40 maanden cel dat betekend 15 maanden definitief en alle straffen onder de 3 jaar worden niet uitgevoerd dus straffeloos. Wanneer hij in Marokko was opgepakt dan had hij 40 volle maanden i/d gevangenis gezeten. Nu zal Spanje hem uitleveren aan België. "De Spaanse politie hadden hun collega's in Marokko moeten inlichten"

 • Steven Janssens

  Ik ga ook drugs dealen. Slechts 16.000 euro boete en 3 jaar brommen maar wel multiljonaire. Stomme justitie.

 • gustaaf carpels

  Wat een flauwe kul Gevonden tijdens een controle wil niet zeggen dat ze gericht op zoek waren naar deze crimineel en belgie had een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd dus hebben beide politiediensten hun job gedaan.

 • Marc Rooms

  kunnen we niet zeggen dat we hem niet meer moeten hebben ?