Spaanse politie schrikt van dubbele moord in stijl van 'Se7en'

De bewuste scène uit 'Se7en' met Brad Pitt en Morgan Freeman.
kos De bewuste scène uit 'Se7en' met Brad Pitt en Morgan Freeman.
De Spaanse politie onderzoekt een dubbele moord in Valencia die doet denken aan de thriller 'Se7en' met Brad Pitt en Morgan Freeman.

In een appartement in de stad werden de lichamen van een bejaarde Spanjaard (79) en zijn vier jaar jongere zus gevonden nadat de buren over geurhinder hadden geklaagd. De politie brak de flat binnen en trof de lichamen van Juan Carlos Olivia Bellido en zijn zuster Araceli aan. De lijken verkeerden in staat van ontbinding.

Vermoed wordt dat de twee al meer dan een maand dood waren. De hele kamer hing vol met luchtverfrissers om in de wagen te gebruiken. Dit doet denken aan de thriller Se7en. Ook daar hangt de seriemoordernaar een appartement vol met autoluchtverfrissers om de geuren te maskeren.

En dat was lang niet het enige lugubere. De lichamen waren vastgebonden en staken elk in een slaapzak. Beide slaapzakken waren helemaal gevuld met kattenbakvulsel. Een autopsierapport wees dinsdag uit dat de twee door wurging stierven.

De politie trof aan de voordeur en in het appartement geen sporen van inbraak aan. De eerste melding over geurhinder volgde midden mei al. Het kwik steeg de afgelopen week fors in de oostelijke stad waardoor de stank niet te harden werd.

De speurders hebben nog geen arrestatie verricht. Een bewoner van het appartementsblok verklaarde een onbekende man in de gang te hebben gezien. Hij zou begin mei hem hebben verteld dat Juan Carlos en Araceli "enige tijd afwezig zouden zijn omdat ze familie gingen bezoeken."

De politie spoort een man op die enige tijd de bewoners verzorgde nadat Juan Carlos herstellende was van een operatie. De man is nu spoorloos.

SE7EN - Trailer - HQ - (1995)