Spaanse politie schiet man neer die 'Allahu Akbar' roept aan grensovergang met Frankrijk

Het incident speelde zich af aan de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in La Jonquera.
Google Maps Het incident speelde zich af aan de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in La Jonquera.
Spaanse ordediensten hebben vannacht een Franse man van Marokkaanse origine neergeschoten aan een grensovergang met Frankrijk. De man weigerde met zijn voertuig te stoppen toen hem dat gesommeerd werd en riep op dat moment ook verschillende keren 'Allahu Akbar'. Hij is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Spaanse Guardia Civil en de Mossos d'Esquadra wilden aan de grensovergang van La Jonquera een jonge chauffeur tegenhouden die op het punt stond de grens over te steken, maar de Fransman van Marokkaanse afkomst weigerde gehoor te geven aan de vraag van de ordediensten om het voertuig te verlaten. De man riep op dat moment verschillende keren 'Allahu Akbar' en verschanste zich in het voertuig.

Toen het leek of de man iets wou nemen, hebben de agenten het vuur geopend op de verdachte. Die raakte daarbij gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis Josep Trueta. Meer details over het incident ontbreken op dit moment.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Geel

  De Spaanse politie doet ten minste haar job.

 • Luc Cuypers

  Die politie doet tenminste waar ze voor dienen , zo moét het , korte metten !

 • Eddy van Dorst

  Prachtig werk van die agenten.Enkel zo bereik men iets niwaar Michelleke

 • emile lyssens

  ni goe genoeg geschoten !!!!!

 • Paul Boutsen

  Bij ons zat die agent allang in de bak, ook al vonden ze achteraf een ton explosieven in de wagen. Goed dat het zo afgelopen is, dan kan hij hier geen amok meer komen maken.