Spaanse politie rolt bende huurmoordenaars op

iStock
De Spaanse politie heeft samen met Zweedse collega's een bende huurmoordenaars opgerold die onder meer aan de Costa del Sol een reeks bloedige afrekeningen in het criminele circuit heeft gepleegd. De bende heet 'los suecos' (de Zweden) en met negen arrestaties, vijf in Málaga en vier in het Zweedse Malmö, hoopt de politie ze uitgeschakeld te hebben.

Het gaat volgens Spaanse media om zeven mannen en twee vrouwen van Arabische komaf uit de Zweedse stad Malmö. Ze worden alleen al in Zweden verdacht van zeker tien huurmoorden of medeplichtigheid daaraan. Ze zouden in Spanje bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor twee recente moorden, een in Marbella in mei en een in augustus in het zuidwestelijker gelegen Estepona.

De executie in Marbella schokte Spanje, mede omdat het slachtoffer, een 37-jarige Spaanse 'cocaïneboer', voor de kerkdeuren na de eerste communie van zijn zoon door gemaskerde mannen werd doodgeschoten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Vanlaeken

    Cocainebier vermoorden ? Applaus zou ik zeggen want bij ons worden ze per direct vrijgelaten. Communie ? Cocaine verwoest zoveel levens dit noem ik dan afschrikking.