Spaanse politie pakt Belg op Most Wanted-lijst van Europol op op eigen verjaardagsfeestje

Politiebeeld
De Spaanse politie heeft de meest gezochte voortvluchtige van Luxemburg, Cihan Guzel (34), aangehouden. De man met de Belgisch-Turkse nationaliteit stond op de lijst van Most Wanted-criminelen van Europol, voor een poging tot gewelddadige overval met explosieven in april 2013.

Met behulp van de Belgische en Luxemburgse autoriteiten heeft de Spaanse nationale politie de voortvluchtige kunnen arresteren in het Spaanse Marbella, aan de Middellandse Zee. Dat kondigt de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken vandaag aan in een persbericht. Guzel werd om 2.30 uur opgepakt in een nachtclub in Marbella. 

Guzel nam tijdens de nacht van 2 op 3 april 2013 deel aan een poging tot overval in groep op een beveiligingsbedrijf in de hoofdstad van het Groothertogdom. Vijf à zeven mannen gebruikten toen "explosieven om de deuren te openen en bestookten de controlestations met een automatisch vuurwapen”. Ze zouden er niet in geslaagd zijn aan de bunker waar het geld zich bevond te geraken. Toen de Luxemburgse politie hen vervolgens op de hielen zat aan de grens met België, openden de overvallers het vuur.

Zondagochtend heeft de Spaanse politie een van de criminelen kunnen arresteren in een club in de jachthaven van Puerto Banús, nadat ze zaterdag tips van Belgische en Luxemburgse autoriteiten kreeg dat de man gezien was aan de kust. De man vierde er een feestje: hij wordt komende vrijdag 35 jaar oud. Luxemburg vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit tegen de voortvluchtige voor "poging tot moord, illegale handel in wapens, munitie en explosieven, gewapende en gewelddadige diefstal en lidmaatschap van een criminele organisatie".

Het Luxemburgse gerecht vordert een celstraf van 22 jaar tegen hem. 

Guzel op de Most Wanted-lijst van Europol.
rv Guzel op de Most Wanted-lijst van Europol.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    En nu goed straffen, en niet beginnen zeveren over een slechte jeugd of psychologische problemen.

  • Michel Van der Hoydowch

    Onderschat de Spaanse politie niet . Het krioelt wel van Europese criminelen in Andalouzië. Dit is de zoveelste vangst.

  • Sandra Beerlandt

    Goed werk van de politie knap zo