Spaanse politie arresteert Belg bij ontmanteling drugsnetwerk naar België

thinkstock
De Spaanse politie heeft een drugssmokkelnetwerk naar Frankrijk en België ontmanteld die vanuit Malaga vertrok. Er zijn vier mensen gearresteerd, onder wie een Belg. Er is twee ton hasj en tachtig kilo marihuana in beslag genomen, zo heeft het Spaanse persbureau EFE woensdag gemeld.

De vier arrestanten worden vervolgd voor drugssmokkel en bendevorming. Onder hen zijn er de leider en een vervoerder.

De bende werkte met kleine cellen van twee of drie individuen, en verborg de verdovende middelen op plaatsen waar maar weinig leden van het netwerk kennis van hadden.

De vervoerder kende de uiteindelijke bestemming niet. De geplande stopplaatsen werden van op afstand geleid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jayse abdul

    Als men in Europa social clubs en thuiskweken legaliseert, dan koopt niemand nog van die onhygiënische cannabisproducten als hasj die door criminele netwerken van Marokko naar Europa wordt gesmokkeld. Hetzelfde is in de Verenigde Staten gebeurd. Niemand koopt nog cannabis van de Mexicaanse kartels, gewoon omdat het een inferieur product is, waar geen enkele controle op gebeurd is van volksgezondheid. Het kan dus ook anders.. enkel criminelen verliezen bij legalisatie.