Spaanse politica op straat doodgeschoten

EPA
In de Spaanse stad León is vandaag een politica op straat doodgeschoten. Dat heeft de Spaanse politie gemeld. De vrouw, Isabel Carrasco, was het hoofd van de plaatselijke Partido Popular, de partij van de Spaanse premier Mariano Rajoy. De politie heeft twee vrouwen aangehouden.

Carrasco (59) werd meerdere keren op een voetgangersburg over de Bernesga nabij haar woning beschoten, en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Madrid luidt het dat het motief mogelijk "persoonlijke rancune" is.

De lokale politie heeft meteen na de daad twee vrouwen opgepakt. Het gaat volgens de politie om een moeder en haar dochter. Een van hen zou kortgeleden door het provinciebestuur van Leon, geleid door Carrasco, zijn ontslagen.

Premier Mariano Rajoy en andere verkozenen van de PP, alsmede van de socialistische oppositie, hebben hun afspraken afgezegd, in bijzonder voor de campagne voor de Europese verkiezingen.

Carrasco was op het eind van de jaren negentig minister van Economische Zaken en Financiën in de regio Castilië-Leon. Justitie startte vorig jaar een onderzoek tegen haar op, op verdenking van verwikkeling in een financieel schandaal.

EPA
Agenten onderzoeken de plaats delict.
EPA Agenten onderzoeken de plaats delict.